Doğal Dudak Bakımı - Dudak Peelingi


Herkese merhabalar !

Bugün sizlere doğal dudak bakımı evde nasıl yapabiliriz bundan bahsetmek istiyorum.Çünkü dudaklarımız çok hassastır yazın sıcaktan, kışın soğuk havadan ,stresten ve daha birçok faktörden çatlayabilir. Dudaklarımızın çatlak görüntüsünü düzeltmek için bugün anlatacağım dudak peelingini uygulayabilirsiniz.Tabii düzenli olarak dudak nemlendiricisi uygulamakta şart !


Dudak Peelİngi neden yapmalıyız ?


İlk olarak dudaklara neden peeling yapmamız gerektiğinden bahsedelim… Vücudumuzun, cildimizin her yeri gibi dudaklarımızın da ölü derilerden arınmaya ihtiyacı vardır. Ölü deriler atılmadığı takdirde zamanla dudağınızda kötü görüntüler oluşabilir.

Bir diğer nedeni ise çok beğenerek aldığımız rujlar bakımlı bir dudağa sürülmezse dudağımızda istediğimiz kadar hoş durmaz . Aldığınız ruj ne kadar kaliteli olursa olsun çizgilere dolar, kalkmış deriye yapışır ve size “Keşke sürmeseydim.” dedirtir. Bu yüzden dudaklarımıza peeling yapmak çok önemlidir.Dudaklarınız ne kadar sağlıklıysa sürdüğünüz ruj o kadar güzel durur.


Dudak Peelİngi tarifi:

*Toz şeker ( İsteğinize göre esmer şekerde kullanabilirsiniz. )
*Zeytinyağı yarım tatlı kaşığı
*Bal yarım çay kaşığı

*Gıda boyası ( Eğer renkli olmasını isterseniz ekleyebilirsiniz )



Dudak Peelİngi Nasıl Hazırlanır ? 

Dudak peelingi yukarıdaki malzemeleri oldukça az ilave ederek tarifi uygulamaya başlıyoruz. Bir tatlı kaşığı şeker ,bir çay kaşığı zeytinyağı ,bir çay kaşığı bal ekleyerek kıvamına bakıyoruz. Kıvamı nemlenmiş kum gibi olmalı çok yağlı veya çok kuru olmamalıdır. Siz illaki benim ölçülerimle yapmak zorunda değilsiniz kıvamı ayarlamak için ufak ilaveler yapabilirsiniz. Bu karışıma gıda boyaları ekleyerek renkli dudak peelingi yapabilir veya aromalar katarak lezzetli dudak bakımı yapabilirsiniz. Ben dudak peelingi konusunda oldukça sade görüntü hoşuma gidiyor bu yüzden gıda boyası kullanmadım. 

Dudak peelİngi nasıl uygulanır ? 

Hazırladığımız dudak peelingi parmağımızla alıp bastırmadan ovuşturarak uygulama yapılıyoruz. Unutmayın şeker taneleri zımpara yapar gibi ölü deriyi atarken dudağımıza zarar vermemek için bastırmamak gerekli çünkü dudağımız çok hassastır. Yumuşak hareketlerle dudakları ölü deriyi arındırarak mükemmel sonuca ulaşabiliriz. 



Doğal Dudak Bakımı - Dudak Peelingi


* Dudak peelingi sonrasında unutmamanız gereken bir diğer husussa dudak peelingi sonrasında nemlendirici uygulamak. Dudak nemlendiricisi  mediwell  hakkındaki yorumlarımı linkten ulaşabilirsiniz.


* Dudak peelingi hafta da bir uygulamaya özen gösterin. Haftada bir defadan fazla uygulamamaya dikkat edin.



* Dudak peeligi bozulmadığı için uzun bir süre saklayabilirsiniz.








Yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın !
Sevgiler ,esen kalın...

Madamoje

Merhabalar ben Ayşe :) Uzun zamandır sizlerle tarafsız bir şekilde kendi yorumlarımı paylaşıyorum bu sitedeki tüm bilgiler benim düşüncelerimi yansıtıyor. Sizlerde benimle görüşlerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz ve bana destek olmak isterseniz sayfadaki reklamlara tıklayabilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder