Makyajla Uyumanın Zararları

Makyajla Uyumanın Zararları
Makyajla Uyumanın Zararları

Herkese merhabalar !
Bugün sizlere makyajla uyumanın zararlarından bahsetmek istiyorum.Bazen günün yorgunluğu ağır basar, bazen o an canımız istemez daha sonra unuturuz .Sabah kalktığımız aman unutmuşum diyerek sileriz. Peki  bu hatamızın sonuçlarını tam olarak biliyor muyuz ? Bu yazıyı biraz sizin biraz da kendim için hazırlıyorum arada benim de yaptığım bir hata olan makyajla uyumak bakalım nasıl zararlara yol açıyor.

Makyajla Uyumanın cildimize verdiği kalıcı hasarlar :


* Cilt kendini gece boyu yeniler, yapılandırır. Bunu yapabilmesi için yeterince hava alması gerekir. Oysa makyajla uyumanın gözenekleri kapatarak cildin nefes almasına engel olur.


*  Yüzünüzde makyajla uyuduğunuz zaman örneğin cildimiz de fondöten olduğunu varsayalım. Fondöten cildimizi pürüzsüz gösterdiği gibi gözenekleri de tıkar bütün gece tıkalı olan gözenekler nefes alamaz ve ilk olarak ciltte sivilce oluşturur. Makyajla uyumanın bir gün , iki gün değil alışkanlık haline getirirseniz bu sefer ki zararı cildimizde yaşlılık lekeleri ve kırışıklar olacaktır.

*Cilde sürülen fondötenin dışında allık ve sürülen farlarda temizlenmediği takdirde olumsuz sonuçlar doğurur. Far kalıntıları göz üzerinde dağılır ve gözde arpacık gibi hastalıkların çıkmasına neden olur. Farlarda mikrop içerir. Makyajla uyuduğumuz da yani uzun süre bekletildiğinde bu mikroplar göz ve cildi rahatsız eder. Üstelik alerjik reaksiyonlarla da karşılaşabilirsiniz. Cildiniz zaman içinde makyaja yenik düştüğü için kabartılar halinde cilt sorunları oluşur. Bunların sebebi makyajla uyumanın cildimize verdiği zarardır.

* Sadece fondötenle uyumak zararlı değil tabii rujla uyumak ta bu kadar zararlıdır. Rujla uyuduğunuzda oluşabilecek en büyük zarar dudaklarınızda kuruluk ve çatlaklar oluşturmasıdır.Dudaklarımızda çatlaklar gibi kötü görüntüler oluşmasını istemiyorsak.Makyajla uyumadan önce ruju silebilir ve ardından  bir dudak nemlendirici sürebiliriz.Benim bu aralar favori nemlendiricime bu linkten ulaşabilirsiniz

* Makyajla uyumanın hasarlar açtığı diğer makyaj ürünümüz ise maskaralar.Maskarayla uyuduğunuz zaman kirpikleriniz kolayca kırılabilir hale gelir. Maskara partikülleri kıl köklerini tıkayarak aynı cildiniz gibi kirpiklerinizin de tahriş olmasına neden olur.Makyajla uyumanız bunun yanı sıra kirpik diplerimiz de mikroplar biriktirir ve bunlar gözünüzün şişmesine bile sebep olabilir.

* Çok masum olduğunu düşündüğümüz göz kalemleri makyajla uyuduğumuzda birçok hasara yol açar. Bunların başında göz çevrenizin kuruması gelir. Ayrıca göz çevreniz kabuk bağlayıp kuruyabilir.

* Makyajla uyumanın zararlarından bu kadar bahsetmişken tekrar düşünün uyumak istiyor musunuz. Cildimize bu kadar zarar vermek mantıklı ya da erken yaşlanmak istiyor musunuz? Bu yüzden makyajla uyumadan önce bir kez daha düşünün !

Makyajla Uyumanın Zararları ortada nasıl temizleyebiliriz şimdi ona bakalım :


* Makyaj malzemelerinin olduğu gibi makyaj temizleyicilerin de birçok çeşiti vardır.Makyajla uyumanın zararları ortada uyumadan önce istediğiniz cildinize uygun olan bir makyaj temizleyicisiyle cildinizi temizleyebilirsiniz. Benim cilt bakım rutunim adlı yazımı tıklayarak ulaşabilirsiniz .


Yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın !

Sevgiler ,esen kalın...

Madamoje

Merhabalar ben Ayşe :) Uzun zamandır sizlerle tarafsız bir şekilde kendi yorumlarımı paylaşıyorum bu sitedeki tüm bilgiler benim düşüncelerimi yansıtıyor. Sizlerde benimle görüşlerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz ve bana destek olmak isterseniz sayfadaki reklamlara tıklayabilirsiniz :)

4 yorum:

  1. Gerçekten önemli bir konuya temas etmişsiniz.Makyajı uygun bir temizleyici ile temizlemezseniz cildin erken yaşlanmasına yol açtığını biliyorum.sevgilerr..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim dikkat edilmeyen ancak çok dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum makyajla uyumanın .s

      Sil
  2. kesinlikle makyajla uyumamak gerek. Güzel bir konuya dikkat çekmişsiniz. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim makyajla uyumanın yazdığım bilmediğim daha çok fazla zararı olduğunu düşünüyorum dikkat edilmesi gerekiyor ..

      Sil