Yeni Makyaj Trendi : Strobing Nedir? Strobing Makyaj Nasıl Yapılır?

Yeni Makyaj Trendi : Strobing Nedir? Strobing Makyaj Nasıl Yapılır?

Herkese merhabalar !

Bugün sizlere yeni makyaj trendi olan strobing makyaj dan bahsedeceğim. Youtube ve instagram da bol bol adı geçen strobing makyaj nedir , nasıl yapılır tün detaylar bu yazı da okumaya devam edin :)

Strobing makyaj aslında ‘Wet Look’ dediğimiz ıslak görünümlü makyajın daha güçlü ama daha doğal hali. Strobing makyaj; yüzümüzde ışığın doğal olarak vurduğu alanları aydınlatıcı yardımı ile güçlendirerek daha natürel, daha nemli ve daha aydınlık bir cilt görünümü elde etmek için kullanılan yeni bir teknik.

Strobing makyaj da kontürleme makyajı gibi ağır bir makyaj yapmanıza gerek yok. Çünkü strobing makyaj da asıl amaç doğal ışıltılar ve sadece ışıltıların ön planda olması yani cildi doğal, sağlıklı ve ışıltılı bir görüntüye kavuşturmaktır. Strobing makyaj da tamamen aydınlatıcı ile yüze boyut kazandırılır. Strobing makyaj tekniği bu yüzden yaz ayları için çok uygundur.

Strobing makyaj normal, kuru ve karma ciltlere sahip kişiler tarafından daha çok seviliyor.Çünkü yağlı ciltlere sahip kişilerin her gün şikayet ettiği ıslak görünümü biz aydınlatıcılar ile elde etmeye çalışıyoruz. Bu yüzden yağlı cilt tipine sahip kişiler bu makyaj tekniğini uygularken biraz dikkatli olmalı yoksa kötü bir görüntü oluşabilir ve amacın dışına çıkmış olur. Unutmayın Strobing makyaj da asıl amaç doğal ve sağlıklı bir cilt görünümü elde etmektir.

Strobing makyaj nasıl yapılır ?

* İlk olarak yüzümüze bir nemlendirici uyguluyoruz.Çünkü sağlıklı bir cilt için yüzümüzün nemli olması gerekir.

*Makyajımızın daha kalıcı olması ve daha aydınlık olması için ıslak bitişli bir makyaj bazı uyguluyoruz.

*Şimdi ıslak bitişli ise bb /cc /dd krem ya da fondöten uyguluyoruz. İsterseniz likit aydınlatıcınız dan bir miktar fondötene karıştırarak bu görüntüyü elde edebilirsiniz.

*Göz altına kapatıcı uyguluyoruz. Eğer kapatıcınızı V şeklinde uygularsanız daha doğal bir görüntü oluşur. 

*Fondöteni sabitlemek için transparan pudra ile çok hafifçe makyajınızı üzerinden geçiyoruz. Toz yapılı pudralar için mükemmel bir uygulama sağlar.

Yeni Makyaj Trendi : Strobing Nedir? Strobing Makyaj Nasıl Yapılır?
*Şimdi ise severek kullandığınız bir aydınlatıcı ürünü kaş üstü, kaş kemiği, göz pınarları, elmacık kemiklerinin üzeri, burun kemiği üzeri, çene üzeri ve dudak üstündeki noktaya uygulayabilirsiniz. 

Buralara uygulama yaparken bir fırça kullanabilir veya parmaklarınız yardımı ile uygulama yapabilirsiniz.
Aydınlatıcınızın pigment, krem, likit, stik ya da kompakt formda olması tamamen sizin seçiminize kalmış.

 Hangisini rahat kullanıyorsanız onu tercih edin.




*Strobing makyaj  bu kadar işte ! Bu ten makyajınızı hafif bir göz makyajı ve dudak renginde bir ruj ile makyajı tamamlayabilirsiniz.Ben daha çok göz kapağım renginde bir far tercih ediyorum. Strobing makyajın asıl odak noktası ten olduğunu unutmayın :)

Strobing makyajın dezavantajı ;

Yüzümüze ışıltılarla boyut kazandırdığımız için yani bir nevi spot ışığı her an yüzümüze vuruyor gibi dolaşırız. Strobing makyaj flaşlı fotoğraf çekimlerin de tamamen patlamanıza sebep olur. Yani tavsiyem düğün makyajınızda ve hatta daha genel olarak gece makyajlarında strobing makyajı tercih etmeyin !

Yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın !
Sevgiler ,esen kalın...

Madamoje

Merhabalar ben Ayşe :) Uzun zamandır sizlerle tarafsız bir şekilde kendi yorumlarımı paylaşıyorum bu sitedeki tüm bilgiler benim düşüncelerimi yansıtıyor. Sizlerde benimle görüşlerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz ve bana destek olmak isterseniz sayfadaki reklamlara tıklayabilirsiniz :)

3 yorum:

  1. Evet sanırım en uygun gündüz makyajında... Ama güzel bir stil gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben bu ara bu makyajı yapıyorum , herkes çok beğendi tavsiye ederim :)

      Sil
  2. gayet net bir yazı olmuş ;)
    ayrıca blogunuz çok sempatik..
    bana da beklerim :)
    http://heybemdefotograf.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil