Cilt Tipine Göre Kapatıcı Seçimi ve Özelleri


Cilt Tipine Göre Kapatıcı Seçimi ve Özelleri


Herkese merhabalar,

Bugün sizlere kapatıcı nedir ,bize ne gibi lütuflarda bulunmasını bekleyebiliriz.. Peki siz bir kapatıcıdan neler beklersiniz? Bunlardan bahsedelim istiyorum.

Yüzümüzdeki lekeleri ,yorgunluk izlerini silip atabilmek, göz zevkimizi bozan güneş lekesi ve diğer cilt lekelerini gizlemek, göz altlarımızdaki mor halkaları kapamak, koyu damarlarımızı örtmek, kızarıklıklarımızı saklamak, benek ve çillerimizi gizlemek vs. Kapatıcıyı kırışıklıklarını gizlemek amacıyla kullananlar bile var! Oysa kapatıcı aksine çukur bulduğu bölgelere dolar. Kırışıklıkları göz kremi, baz ya da aydınlatıcı ile düzgün hale getirdikten sonra kapatıcıyı üzerine uygulamak daha mantıklıdır.

Kapatıcı seçiminde renk ve tür seçimi (krem, stick, vs.) çok önemlidir .Evde kullanmayacağınız köşede duracak bir ürün almaya gerek yok.

Kapatıcı satın alırken ürünü doğru deneyebilmek çok önemlidir .Bu yüzden kapatıcı alırken , sıfır makyaj gidip ürünü doğru denemek ve en önemlisi güneş ışığı altında görüp karar vermek gerekir. Cildinizle uyumlu olduğunu düşündüğünüz fondöteniniz ile aynı ya da bir ton açık rengini de alabilirsiniz.

Kapatıcı seçiminde cilt tonuna uygun seçmekte çok önemlidir birkaç taktikle cilt tonunuzun sıcak veya soğuk olduğunu anlayabilirsiniz.Bileğimizin iç tarafınızı çeviriyoruz ve görünürdeki damarlarımızın mavi-mor mu yoksa mavi-yeşil mi göründüğüne karar veriyoruz eğer bilek içi damarların görünümü mavi-mor ise soğuk (cool) alt tonlu; aksine yeşilimsi bir görünümü varsa sıcak (warm) alt tonlusunu tercih etmeliyiz.

Şimdi ise kapatıcı seçeneklerine hakkında kısaca bilgi edinelim:
  • Kalem kapatıcı;
Leke ve küçük kusurları kapatmak için kalem kapatıcılar uygun olan kapatıcı türüdür.Makyajınızı hızla yapmak istediğinizde kesinlikle tercih etmeniz gereken kapatıcı bu olmalıdır.
  • Stick kapatıcı
Stick kapatıcılar kırmızı renkleri kapatmak amacıyla genellikle sarı alt tonudur. "Stick kapatıcıların opak formülü koyu göz altlarını kapatmak için harika bir seçim ancak stick kapatıcıların salisilik asit içerdiğini de belirtmek gerek.
  • Fırçalı kapatıcı
Fırçalı kapatıcılar kolay uygulama için kendinden bir fırçaya sahiptir. Bu kapatıcılar genellikle hassas ciltlere önerilir. Fırçalı kapatıcılar renk farklılıklarını düzeltip kusurları kapatır. Fırçalı kapatıcıyı kullanırken destek amacıyla kalem kapatıcınızdan yardım alabilirsiniz.
  • Krem kapatıcı
Makyaj yapmak için zamanınız varsa tercih edebileceğiniz en iyi kapatıcı krem olandır. Fırça uygulamalarına eliniz yatkınsa tercihinizi kremden yana kullanın. Fakat açıp kapanan ağzı yüzünden ister istemez kapatıcınız bir süre sonra kirlenecek ve bakteri toplayacaktır.
  • Sıvı kapatıcı
Kullanımı ve uygulaması en kolay kapatıcılardan biri olan sıvı kapatıcılar için parmaklarınızı veya fırça kullanabilirsiniz. Sıvı kapatıcılar, hafif yapısı sayesinde günlük kullanım için oldukça uygun fakat kapatıcılığı diğerlerine göre daha azdır.

**Not bazı bilgileri yanlış yazmamak için araştırarak ufak alıntılar yaptım.

Yazımı okuduğunuz için teşekkürler yanlış olduğunu düşündüğünüz birşey varsa yorum bırakın .Peki siz en çok hangi kapatıcı türünü tercih ediyorsunuz ?

Madamoje

Merhabalar ben Ayşe :) Uzun zamandır sizlerle tarafsız bir şekilde kendi yorumlarımı paylaşıyorum bu sitedeki tüm bilgiler benim düşüncelerimi yansıtıyor. Sizlerde benimle görüşlerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz ve bana destek olmak isterseniz sayfadaki reklamlara tıklayabilirsiniz :)

8 yorum:

  1. fırçalılar benım favorilerim, pratik ve doğal bitişli olunca daha güzel oluyor:)
    Dayanışma etkinliğinden geldim, bize de beklerim sevgiler^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki de tatlım hemen blogunuza bakıyorum

      Sil
  2. Merhaba blog'una ziyarete geldim,Gfc ve g+ takibe aldım.Çekilişim var bana da beklerim.Adres.http://pansiyonnet.blogspot.com.tr/2015/06/blogger-tatil-etkinligine-davet.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim blogunuzu ziyaret ediyorum :)

      Sil
  3. Cok faydali ve özenli bir yazi olmus emegine saglik canim :)

    YanıtlaSil
  4. çok faydalı bir yazı olmuş yanlış bildiklerim varmış :) eline saglık
    BLOG:senbenvehayat.blogspot.com.tr
    İNSTAGRAM:evintekkizimona

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende blogunuzun takipçisiyim teşekkür ederim...

      Sil