Evde Manikür Nasıl Yapılır ?

Haydi bugün manikür yapalım birlikte :)



Manikür yaparken nelere dikkat etmeliyiz, nasıl manikür yapıyorum bugün bunu anlatacağım ...


  • Maniküre başlamadan önce elleri ve tırnakları hazır hale getirmek gerekir.

  • Eğer tırnağınızda oje veya oje kalıntıları varsa maniküre başlamadan önce bir pamuk veya kulak çubuğu yardımı ile asetonla tırnaklar temizlenmeli, maniküre hazır hale getirilmeli.

  •  Temizlediğiniz tırnaklarınızı tırnak makası ile kare veya oval şekilde kesin. Eğer tırnaklarınızı kısaltmak istemiyorsanız, çok ince bir şerit halinde kestikten sonra törpü ile düzeltin. Törpüyü kullanırken her iki yana doğru törpüyü sürtmek yerine sadece bir yöne sürtün. Böylece tırnaklarınızın daha çabuk kırılmasını önlersiniz.

  • Şimdi ise tırnak etlerimizin üzerine vazelin sürüyoruz . Vazelin etlerimizin yumuşamasını sağlıyor böylelikle manikür suyunda tam 3 dakika bekletmek yetiyor .





  • Sıra geldi manikür suyumuza ben manikür suyuma dalin bebek şampuanı veya sıvı sabun , birkaç damla zeytin yağı, birkaç damla suyu ekleyerek hazırlıyorum.Manikür suyu içerisinde ellerimizi tam 3 dakika bekletiyorum . Bu süre tırnak etlerinin yumuşaması için yeterli oluyor. Sizde kendi etlerinizi yumuşamasına göre bu süreyi ayarlayabilirsiniz.



  • Tırnak etlerinizi kontrol edin. Eğer yumuşadılar ise bu etleri geriye itin. Manikürünüzü eğer daha güzel ve profesyonel ellerden çıkmış gözükmesini istiyorsanız, ittiğiniz etleri almanızı öneririm. Ben tırnak etlerini kesmekten yanayım ama bu sizin tercihiniz tırnak etlerinizi kesmeyerek de çok güzel bir manikür yapabilirsiniz.



  • Tırnak etlerinizi aldıktan sonra tırnaklarımızın üstünü de tırnak parlatma törpüsünün 4 adımı da uyguluyorum daha sonra  besleyici yağ veya el kremi ile ellerinizi iyice ovuyoruz.

  • Kremlendikten sonra ellerinizi kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra ojeden önce mutlaka bir tırnak koruyucu sürün. Tırnak koruyucu, koyu renk oje kullandığınızda ojenin tırnaklarınız dan daha rahat çıkmasını sağlayacak ve tırnaklarınızın sararmasını önleyecektir.



  • Ojeyi sürmeye tırnağımızın tam ortasından başlayın ve yana doğru yayarak sürün. Ojenin tırnağınız da daha kalıcı olması için 2 defa sürüyoruz.


  • Bir sonraki yazımda yapımı çok basit ve hoş duran nailartımdan bahsedeceğim.

    Madamoje

    Merhabalar ben Ayşe :) Uzun zamandır sizlerle tarafsız bir şekilde kendi yorumlarımı paylaşıyorum bu sitedeki tüm bilgiler benim düşüncelerimi yansıtıyor. Sizlerde benimle görüşlerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz ve bana destek olmak isterseniz sayfadaki reklamlara tıklayabilirsiniz :)

    7 yorum:

    1. Güzel bir paylaşım olmuş canım ;)
      Herkesi bu arada bloguma blog keşif etkinliğine beklerim <3

      YanıtlaSil
    2. Merak ettiğim bir konuyu paylaşım için teşekkürler

      YanıtlaSil
    3. Güzel bir yazı olmuş hijyen nedeniyle dışarda yaptırmak istemiyordum en yakın zamanda deneyeceğim 😊

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet tatlım bende sırf bu yüzden yaptiramiyorum kendim yapıyorum :)

        Sil