Cilt Bakım Rutinim / Favori Bakım Ürünlerim



Herkese merhabalar !
Cilt bakım rutini deyince aklımıza o kadar karışık ve çok şey geliyor ki korkup yapmıyor çoğumuz.Ancak benim gibi hemen hemen her gün makyaj yapan biriyseniz ileride kırışıklık,sarkma vb sorunlar yaşamamak adına cilt bakımı yapmak şart.Bugün sizlere haftalık cilt bakım rutinimi anlatacağım.

Cilt bakımını bir çoğumuz yanlış yapıyoruz.Cilt bakımının en önemli kuralı bana göre yaşımıza uygun yapmaktır. Örneğin en çok yapılan hata 20'li yaşların başında göz bakım kremleri vs ürünlerle tanışmak cildi yormaktan başka bir fayda sağladığına inanmıyorum. 25'li yaşlarda bana göre göz bakım kremlerine başlanmalıdır.Arada ki 5 yılda cildimizi dinlenmemiz gerektiğine inanıyorum.
Diğer bir hata ise cildinize uygun olmayan ürünleri kullanmak.Bir başkasında görüp cildimize uygunluğunu araştırmadan o ürüne kullanmak ve olumlu bir sonuç beklemek çok yanlış.Çünkü yağlı cilt tipine uygun olan bir ürün benim cildim gibi karma bir cilt tipine sahipseniz fayda etmesi olanaksızdır.Bu sebeple cildinizi tanımanız ve buna uygun ürünler kullanmanızı tavsiye ederim.


1.Adım:Makyajımızı Temizliyoruz:

Cilt bakımının birinci adımı makyaj temizliği için ben bu aralar Garnier Kusursuz Makyaj Temizleyicisini kullanıyorum .Kirpiklerimi ise Dalin bebek şampuanı ile yıkıyorum.Sadece kirpiklerimi yıkıyorum çünkü tüm yüzü yıkamak cildin pH dengesini bozabilir.



2.Adım:Cilt Temizliği

Cilt bakım rutinimin ikinci adımı ise cilt temizliği. Makyajımızı silip,göz makyajını temizledikten sonraki adımımız ise günlük yüz temizleyici jeller olmalı.Ben Acnegun Yüz Temizleme jelini kullanıyorum .Aknegun Yüz Temizleme Jelini önceki yazılarımda bahsetmiştim isterseniz okuyabilirsiniz.
Cildimi suyla yıkarken suyun sıcaklığına çok dikkat ediyorum çünkü çok soğuk su da çok sıcak suda cildin dengesini bozar ; cildimizi her zaman ılık suyla yıkamamız gerekmektedir.İdeal olan ılık suyla yüzü yıkamaktır. Yüzümüzü yıkadıktan sonra kağıt havlu kuruluyoruz.

3.Adım:Cildimize Tonik Uygulamak

Cilt bakım rutinimin üçüncü adımı ise cilt tonik uygulamak. Cildimize tonik uygulamak çok önemlidir.Cilt tipine uygun bir tonik uygulamak ciltte kalan kirleri derinlemesine temizler ve son adım olan cildi nemlendiriciye hazırlar.Ben Cilt bakım ürünlerim de Nivea dan vazgeçemeyenlerdenim birkaç toniğini beğenmesem de bu toniği çok severek kullanıyorum.


4.Adım:Cildi Nemlendirme

Cildimizi temizledikten sonra nemlendirmek gerekli .Ancak çok yoğun içinde paraben vs içeren ürüler kullanmak cilde zarar vereceğinden ben cildimi bepanthol kullanarak nemlendirmeyi tercih ediyorum.Sizin de paraben içermeyen ürünleri tercih etmenizi öneririm.


5.Adım:Cildimize Haftada 2 Kere Yüz Maskesi ya da Peeling Uygulamak 

Bu adım ciltteki ölü hücrelerden kurtulmak , gözenekleri ve siyah noktaları yok etmek için oldukça önemlidir.Maske veya Peeling uygulamadan önce cildimize uygun ürünü seçtiğimizden emin olmalıyız.Çünkü yanlış ürünler sivilce ve cilt kuruluğuna ,cildin pul pul atmasına sebep olabilir.Ben bu aralar peeling uygulamayı tercih ediyorum.Çünkü cilt tipime uygun maske bulamadım hepsinde kuruluk sorunu yaşıyorum bu konudaki tavsiyelerinizi bekliyorum. Peeling uygulamanın ise en güzel anı duştan sonra oluyor .Gözenekler tamamen açıkken peeling uyguladığımda daha başarılı bir sonuç elde ediyorum.

Cilt Bakım Rutinim / Favori Bakım Ürünlerim

6.Adım:Süreklilik 

Cildimizin eğer sağlıklı bir görünüme kavuşmasını istiyorsak , ileride cildimizin yaşlanmasını istemiyorsak genç kalabilmek adına bakım yapmak şart ! Cilt bakımınızı ihmal etmeyin. Sizin cilt bakımında kullandığınız favori ürünleriniz neler ,cilt tipinizi yazarak yorum yaparsanız yeni ürünler keşfedebiliriz .

Sevgiler ,esen kalın ...

Madamoje

Merhabalar ben Ayşe :) Uzun zamandır sizlerle tarafsız bir şekilde kendi yorumlarımı paylaşıyorum bu sitedeki tüm bilgiler benim düşüncelerimi yansıtıyor. Sizlerde benimle görüşlerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz ve bana destek olmak isterseniz sayfadaki reklamlara tıklayabilirsiniz :)

2 yorum:

  1. ben banyoda peeling yapmayı daha kolay ve etkili buluyorum :) bepantol krem yaglı cilde uygun mu parlama yapar mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım istersen önce küçük boyunu alıp deneyebilirsin ancak benim kardeşim yağlı cilde sahip onda hiçbir şekilde parlama sorunu oluşturmuyor o gayet memnun :)

      Sil