Yoğun Cilt Bakımı Nedir / Nasıl Yapılır ? | Essi Güzellik

 


Herkese merhabalar :)

Bugün sizlere cuma günü Essi Güzellik Merkezinde yaptırdığımız yoğun cilt bakımından bahsetmek istiyorum. Cilt bakım uygulamalarının birçok çeşidi var. Her hafta yapılması gerekenler var bunları evde de yapabiliriz. Biz bugün ise her ay yapılması gereken yoğun cilt bakımını yaptırdık. Ve sonuç çok çok mükemmeldi. Biz Essi Güzellik Merkezinin Alsancak şubesindeydik. Eger sizde giderseniz Feraye hanima rahatlıkla güvenerek güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu arada Essi güzellik merkezine çok teşekkür ederim tüm gün bizimle ilgilendikleri için :))



Öncelikle sizlere bir uyarıyla yazıma başlamak istiyorum. Cilt bakımı yaptırmak için güvenilir bir yere gitmek şart! Daha sonra cildinizde kalıcı hasara yol açabilecek problemler ortaya çıkabilir.






Şimdi ise yoğun cilt bakımı aşamalarından bahsedelim.
İlk olarak makyajım temizlendi ve cilt bakımına başlamadan önce yapılması gereken cilt analizim güzellik uzmanımız tarafından yapıldı. Cilt analizi neticesinde cilt tipi belirledi .Bu arada benim cilt tipim karma. Daha sonra benim cilt tipine yönelik uygulanacak profesyonel kozmetik ürünler seçildi. Kullanılacak kozmetik ürünler belirlendikten sonra bakımına başlanıyor.



essi güzellik cilt bakım


Cildim temizleyici süt ile temizlendi. Cildi ölü hücrelerden arındırıp, hücre yenilenmesini aktive etmek için Peeling uygulaması yapıldı.

Cildin gözeneklerini açmak için aquagel sürülerek buhar uygulanır.Buhar uygulaması yaklaşık 15 dakika yada 30 dakika kadar sürebilir.Cilde göre değişiklik gösteriyor.

Ciltteki siyah noktalar (komedonlar) vakum veya trikomedon ile temizlendi. Özellikle burun çevresindeki siyah noktalarda biraz canımın yandığını itiraf etmem gerekir . 

Temizleme işleminden sonra 3 dakika kadar yüksek frekans uygulanarak cilt dezenfekte edildi.
Daha sonra, cilt tipime ve cildimin ihtiyacına göre belirlenen maske uygulandı.Bana bu işlemde soğuk hava sebebiyle cildimde en çok ihtiyaç duyduğum nem maskesini uyguladık.





Sonra ki aşama için maske temizlendi, tonik uygulanarak ile gözenekler sıkılaştırılır ve son olarak nemlendirici krem ile cilt rahatlatılır. Bu arada nemlendirici krem uygularken bolca sürüp fazlasını bir kağıt havlu ile hafifçe bastırarak alabilirsiniz. Ayrıca nemlendirici krem sonrasında yüzünüze masaj yapmayı unutmayın !


essi güzellik cilt bakım
Tüm bu aşamaların sonucunda yoğun cilt bakım uygulaması tamamlanmış ve her şeyden arınmış bir cilde sahip oluyorsunuz. Ve cilt bakımı yapıldığı gün cildi daha fazla yormamak ve açık kalan gözenekleriniz varsa kapamamak adına makyaj yapmamak gerekiyor. Bu yüzden fotoğraflarda cildimde sadece rimel ve ruj bulunuyor .

Son hali cildimin böyleydi bu arada beni snapchat üzerinden takip ederek paylaşımlarıma anlık bakabilirsiniz .(Snapchat: madamojeli )


Eğlenceli geçen günümüzü ve bakımın tüm detaylarını video çektim.
Eğer hala kanalıma abone değilseniz abone olmayı unutmayın.


Zerrin cilt bakımı yaptırırken neler yaşadı merak ediyorsanız hemen tıklayın ve 
zerrinin blogunu ziyaret edin :)








  *****




Yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın !
Sevgiler ,esen kalın...

Madamoje

Merhabalar ben Ayşe :) Uzun zamandır sizlerle tarafsız bir şekilde kendi yorumlarımı paylaşıyorum bu sitedeki tüm bilgiler benim düşüncelerimi yansıtıyor. Sizlerde benimle görüşlerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz ve bana destek olmak isterseniz sayfadaki reklamlara tıklayabilirsiniz :)

4 yorum:

  1. Guzeller güzeli aysem benim ❤ kalemine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeğim canım benim teşekkür ederim :) :*

      Sil
  2. ne kadar açıklayıcı bir yazı olmuş canım sevgiler

    YanıtlaSil